‘PIRLANTA' ÇOCUKLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

 ‘PIRLANTA

Özel Pırlanta Çocuk Akademisi öğrencisi minikler, biriktirdikleri harçlıkları Gazze'ye destek amacı ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnegöl İnsani Yardımlaşma Derneği (İNİYAD) yetkililerine teslim ettiler.

Özel Pırlanta Çocuk Akademisi öğrencisi minikler, uzun süredir biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’ye destek amacı ile İHH İNİYAD yetkililerine teslim ettiler. Dün Sani Konukoğlu Cami önünde düzenlenen törende konuşan İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, miniklerin küçük yaşlarına rağmen büyük duyarlılık gösterdiğini belirterek hepsine teşekkür etti.

 

 

BU YAŞTA BU DUYARLILIK

Gazze acısının taze bir acı olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, “Dolayısıyla çocuklarımız aileleriyle birlikte Gazze’ye destek vermek adına kendi aralarında, kendi harçlıklarından biriktirdikleri nakit parayı bize getirerek, Gazze’ye göndermemiz adına teslim ediyorlar. Bunların bu yaştaki bu duyarlılıklarına teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Ailelerine, Pırlanta kreşteki öğretmenlerine, kreşin sahibine biz çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın duyarlı olması bizi mutlu ediyor. Bizim gelecek nesillerimiz bunlar. Buna çok önem veriyoruz.  Bunun bir örnek olmasını istiyoruz. Yardımın büyüğüne küçüğüne bakmıyoruz. Önemli olan insanların karşı tarafı, kardeşini düşünmesi. Şuanda Gazze acılar içinde. Bu çocuklarımızda Gazze’yi düşünerek,  gözyaşları içerisinde buraya geldiler. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

 

GAZZE’Yİ DÜŞÜNMELERİ BİZE YETER

Çocukların harçlıklarından 810 TL’lik bir yardım topladıklarını aktaran Kılınç, “Bunlar bizim için çok büyük rakamlar. Bu çocuklarımızın Gazze’yi düşünmesi bize yetiyor. Biz maddi paraları bir şekilde bulabiliyoruz ancak nesillerine bu Gazze davasının aktarımı kolay olmuyor.  Dolayısıyla bize verilen paranın miktarı bu büyük paralarla ölçülmez. Bu toplanan para yine de çok büyük para. Çünkü biz bu rakamları çoğu insandan alamıyoruz. Ama bu çocukların Gazze’yi düşünmesi bizim için yeterli” şeklinde konuştu.

 

DUALARIMIZ GAZZE İLE

Özel Pırlanta Çocuk Akademisi sorumlu Müdürü Merzuka Ersin ise, “Bizler Gazze’nin içinde bulunduğu bu durumdan özellikle çocuklara dikkat çekmek için Özel Pırlanta kreşi adına böyle bir şey düzenlemek istedik. Bunda çocuklarımızın katkısı çok büyük. Buraya gelmeden önce inanın çok heyecanlılardı. Çocuklarımız Gazze için hazırladıkları şiirleri de okuyacak. Dualarımız Gazze ile. İnşallah bu çıkışımızla herkesin dikkatini çekmiş oluruz. Diğer kardeşlerimizde böyle duyarlılık gösterirler” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32